Onze school

Samen leren groeien

Welkom bij De Violier, een moderne, openbare basisschool die stevig in de maatschappij staat. Bij ons kan uw kind zich van 07:00 tot 19:00 uur op alle gebieden ontplooien en zo opgroeien tot een persoonlijkheid met veel kennis, zelfvertrouwen en respect voor anderen. Een solide basis voor een mooie toekomst.

​Samen leren

Uw kind ontwikkelt zich het beste in een omgeving waar hij of zij zich prettig en veilig voelt. Op de Violier zorgen wij ervoor dat uw zoon of dochter met plezier naar school gaat. Wij nemen de tijd om te luisteren naar alle leerlingen en zorgen ervoor dat zij zich gezien en betrokken voelen. Dat geldt ook voor ouders, want in goede afstemming met u, halen we het allerbeste in uw kind naar boven.

In een veilige en uitdagende leeromgeving besteden wij veel aandacht aan de cognitieve vaardigheden en de sociale en creatieve ontwikkeling van uw kind. Zelfstandig werken en specifieke instructie aan de instructietafel zijn op de Violier belangrijke elementen van het onderwijs.

Samen groeien

Doordat wij een brede school zijn, kan uw kind van zeven tot zeven bij ons terecht. Gedurende deze tijd bieden wij uiteenlopende activiteiten aan die het mogelijk maken om talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hiervoor werken we al jarenlang intensief samen met KomKids kinderopvang. De leerkrachten, pedagogisch medewerkers en vakdocenten van de (naschoolse) activiteiten vormen een enthousiast en betrokken team dat zich 100 % inzet, zodat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Samen bieden wij u een rode draad: een doorgaande lijn van peuterspeelzaal tot groep 8.

Ik nodig u van harte uit om een keer kennis te komen maken. Mocht u na het bekijken van deze website nog vragen hebben dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij informeren u graag nader en kunnen u een rondleiding geven.

Mariska Boer, directrice

Bekijk hier al het nieuws

Taken

inschrijvenkennismakenschoolgids

https://www.violierschiedam.nl/wp-content/uploads/Venster-schoolgids-2022-2023-41567-15HT-000-26-01-2023.pdf